Sepentine Gallery Pavilion: Frank Gehry, London 2008

gehrygehrynight

 

The intent of Gehry’s project is to define and urban street from the park to the existing gallery. Terraced seating and over-all form provides a fostering sensibility to the space. 4 large steel columns enclosed by large timber planks defines the structure. integration of seating and hanging glass canopies define the space. the hanging canopies protect the “audience” from water,wind, and sun conditions. the space doubles as a processional space and also an amphitheater.

0_01-24_serpentine_intro_06774_lay_NEU.indd

gehry da vinci

 

Gehry states that the design was inspired by Da Vinci’s catapult design. (Large Timbers)

Gehry_pavilioncrane Gehry_pavilioncrane2

 

steel enveloped in timber.

gehrymodel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s